Fyllning en kan varieras i det oändliga, endast fantasin begränsar! Och var nu inte rädda för att variera bullbaket med längder framför de traditionella kanelsnäckorna. Det är faktiskt varken svårare eller mer tidsödande med längder. Som hjälp bifogar jag lite extra bilder för den som i detalj vill se hur jag gjorde.
Vetedeg, finsk variant
5 dl mjölk
50 gram jäst
1 tsk salt
2 dl socker
2 tsk nystött kardemumma
Cirka 1 ½ liter vetemjöl
150 gram smör
Smula ner jästen i en bunke. Värm mjölken fingervarm och tillsätt lite i taget i bunken medan du vispar. Tillsätt salt, socker och kardemumma. Ha i mjölet lite i taget och knåda degen tills den lossnar från bunkens kanter. Smält smöret och häll det över degen. Knåda tills smöret sugits in i degen. Låt jäsa under bakduk i cirka 30 minuter innan du bakar ut bullarna.
Fyllning 1 – längder
- Äppelklyftor
- Philadelphiaost
- Kanel
- Strösocker
Fyllning 2 – längder
- Björnbärssylt eller annan sylt/marmelad som är kokbar
- Marsánkräm
Skär ut skåror enligt bilden på bägge sidorna.
För säkerhetsskull kan du använda tandpetare i ändarna.
Låt jäsa under bakduk innan du gräddar.
Pensla med uppvispat ägg och strö över pärlsocker
Grädda i 200 grader i ca 15 minuter.
Färdiga längder med en fyllning av äpplen, kanel och philadelphiaost!
Fyllning av björnbärssylt och marsánkräm
”Fläta” längden enligt bild. Så länge skarvarna överlappar varandra,
så är det ingen risk att flätan går upp under jäsning eller gräddning.
så är det ingen risk att flätan går upp under jäsning eller gräddning.
För säkerhetsskull kan du använda tandpetare i ändarna.
Låt jäsa under bakduk innan du gräddar.
Pensla med uppvispat ägg och strö över pärlsocker
Grädda i 200 grader i ca 15 minuter.
Färdiga längder med en fyllning av äpplen, kanel och philadelphiaost!
Fyllning av björnbärssylt och marsánkräm
Såå proffsiga dom såg ut!!
SvaraRaderaJättebra att visa steg för steg!
Nu ska jag oxå testa såna!!
Vilken otroligt bra och mysig blogg! Jag som är matlagningshandikappad lägger den genast i favoriter, så kanske tom jag lyckas någon gång :-)
SvaraRaderaJa det är så roligt att kunna variera då man gör muffins & cupcakes så jag gillar att ha hemma några olika sorters formar : )!
SvaraRaderaAlltså dessa vetelängder blev fantastiskt snygga, du har gjort ett riktigt bra jobb : )!
Vilken trevlig blogg. Har följt den ett tag men inte lämnat någon kommentar så det är nog på tiden nu!
SvaraRaderaVetelängderna ser ju sååå goda ut :-)
Ha en trevlig helg.
Vad snygga dom blev, ser väldans goda ut också :) Borde kanske prova att göra vetelängder någongång... som omväxling till vanliga kanelbullar :D
SvaraRaderaÅhhh vad de ser goda och fina ut!
SvaraRaderaNej men vilka tjusiga! Ser riktigt goda ut!
SvaraRaderaHälsningar Paulina
Tack för ett riktigt superrecept! <3
SvaraRaderaIdag blev det äntligen av att baka dina längder..och de blev de finaste vetelängder jag någonsin bakat! Kram från Camilla i Motala
Vad roligt Camilla! Hoppas de smakade bra också! Tack för att du lämnar feedback, det betyder så otroligt mycket för mig! KRAM KRAM
RaderaSka testa dessa med saffran och russin i fyllningen.
SvaraRadera